Hoolekogu dokumente lugedes…

hoolekogu

Täna jõudsin ma Maidla Kooli hoolekogu dokumentideni kooli leheküljel ning leidsin ühe sissekande, mille suhtes ma olin kindel, et see puudutab mind. Kuu aja jooksul pole igatahes suudetud mulle vastavasisulist kirja koostada või siis selle lapsevanema all ei peetud silmas mind 🙂

Minu vastus neile oleks sama, mis 7. jaanuaril avaldatud arvamusloos https://klassileht.ee/2013-mida-oodata/
Mina ei hakka kelleltki nõusolekut küsima, sest minu tegevus on kõigile selgelt arusaadav ja teada ning nagu ma alati olen öelnud, siis kõik kes arvavad et ma rikun seadust, pöördugu kohtusse!
31. mail sattus öökoolis hoolekogu esinaine minuga koolis kokku ning hiljem kuulsin ma õp Hedi kaudu, et ta palus oma lapsest pilte mitte ülesse riputada. Temaga on korras, tema oma lapsest enam pilte ei näe. Kes veel ei taha näha, siis andku aga teada – kustutame ära! Mina ei pea tuhandeid eurosid matma tehnikasse ning kulutama sadu tunde oma aega, et siis võidelda selle eest, et saaks Teie laste tegemised jäädvustatud. Need kes ei luba seda teha, selgitagu oma lastele 10-20 aasta pärast ise, et miks nendest pole midagi säilinud. Nii lihtne see ongi!

 

(361)

4 thoughts on “Hoolekogu dokumente lugedes…

 1. Täna sain märgukirja:

  Hr Uljam Teuli 20.06.2013 a. Nr 1-4/ K 4

  Märgukiri

  Maidla Kooli hoolekogu oma 27.mai 2013 koosolekul arutas probleemi seoses kooliõpilaste

  pildistamise ja filmimisega ning nende ülespanemisega avalikus keskkonnas, mida ei tohi

  kasutada ilma lapsevanemate nõusolekuta. Hoolekogu otsustas saata teile märgukirja kui

  klassilehe haldajale, et salvestisi tohib avalikustada ainult lapse täiskasvanud esindaja

  nõusolekul. Maidla Koolil on võimalik kõik Teie poolt tehtud pildid ja filmid üles riputada

  kooli kodulehe kinnisel kontol, kuhu on ligipääs kõigil lapsevanematel.

  Kaamera kasutamise juhend soovitab panna kooli/lasteaia kodulehe fotod ja videod parooli

  all, nii et neid näeks ainult oma rahvas. Laste fotosid ei soovitata avalikustada isegi mitte siis,

  kui lapsevanemad on sellega nõus, sest lapsevanem ei pruugi ohtusid õigesti hinnata. Ühegi

  õpilase foto ei tohi Google’i otsimootoriga internetist leitav olla

  Lugupidamisega

  Virje Härm

  Hoolekogu esimees

 2. Esitasin laiale ringile küsimuse https://www.facebook.com/klassileht kas pildid peaksid olema kõigile nähtavad või mitte. See ei tegelikult selline küsimus, mille saatuse saab otsustada selle üle, et kumb variant rohkem hääli saab. See on põhimõtteline küsimus, et kas minu pilte tahetakse näha või mitte. Juuli lõpuni on aega küsimusele vastata ning arutelu läbi viia ning siis võtan ma vastu otsuse – kas olukord jääb nii nagu seni või muutub kõik. Nagu ma juba aasta alguses mainisin, siis kaovad koos minu piltidega internetist ka kõik minu lapsi puudutavad pildid kooli ja Facebooki lehtedelt.
  Kindlasti ei nõustu ma hoolekogu ettepanekuga, anda oma piltide haldamise õigused üle koolile (tegelikult ei saaks nad sellega ka hakkama, kuid nad lihtsalt praegu ei tea veel seda, sest materjale on enam kui 100 GB ning minu eesmärk oli lastevanematele jagada sellise kvaliteediga pilte, mida saab ka välja printida, kool pole seda kunagi teinud). Seda mida tegelikult mõned inimesed taotlevad, et ma enam koolis ei pildista ja ei filmi, ei saavuta te mitte kunagi, küll aga saavutate selle, et te ei näe enam kunagi, mida ma pildistan ja filmin!

 3. Kes on jõudnud minu eile jagatud lingil klõpsida, siis on avastanud, et kooli kodulehelt on kõik selle õppeaastaga seotud fotod kustutatud. See on kindlasti üks nendest põhjustest, miks ma ei anna oma kooli fotokogu kunagi nende kätte, sest nad ei oska sellega ümber käia. Kui juriidiline isik kustutab nii kergekääliselt kogulehe sisu, siis ollakse ikka väga ebausaldusväärsed. Isegi mina eraisikuna olen jätnud algteksti alles ning teinud parandusi, mis on igati korrektne, aga ametnikuna nii käituda on hoolimatu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.